Kennel Mieletön

Pentusuunnitelmia 2016Pennut ovat syntyneet 4.12.

Kirma synnytti seitsemän pentua : kuusi urosta ja yhden nartun. Muutama uros vielä vapaana!
Luovutuksessa pennut ovat tammikuun lopussa.

Isä : Valkohampaan Fanaatikko "Pertti"
Emä : FI TVA HK3 JK2 BH Sonata A av Thargelion "Kirma"Kuvia pennuista


Agi3 Valkohampaan Fanaatikko "Pertti"
Synt. 06.03.2014
Lonkat: A/A
Kyynärät : 0/0
Selkä : Kuvattu epävirallisesti 05/15, ei muutoksia.
Silmät : terveet (01/16)
Purenta : Saksipurenta, kaikki hampaat (yksi hammas poistettu ks. alla)

Pertti KoiraNetissä

omistaja : Asko Salmi

Pertti on avoin ja rohkea sekalinjainen uros, joka suhtautuu elämään ja asioihin mutkattomasti. Pertti on temperamenttinen ja kiihkeä koira, joka rakastaa työskentelyä. Se on elastinen ja nopea, kompaktin kokoinen (n. 64cm, 24,5kg) uros.

Pertin omistaja Asko kertoo 2,5 vuotiaasta Pertistä seuraavaa:

"Pertti on hyvin avoin ihmisiä kohtaan. Se ei vierasta tuntemattomia ihmisiä vaan lähtökohtaisesti kaikki ihmiset ovat potentiaalisia leikittäjiä tai silittäjiä.
Pertti on vilkas koira, joka reagoi asioihin nopeasti.

Pertti ei välttele minkäänlaisia pintoja ja laukaukset/ilotulitukset eivät aiheuta minkäänlaisia reaktioita.

Pertti on ollut terve, muutamia pieniä haavereita lukuunottamatta. Reilun vuoden ikäisenä Pertiltä irtosi vetoleikissä takahammas. Vein sen irronneen hampaan vuoksi välittömästi eläinlääkäriin, jossa se tutkittiin ja kuvattiin, syy oli ienpatti ja muista hampaista ei ongelmia löytynyt.

Harrastuksissa Pertin periaate on tehdä kaikki aina täysillä ja korkeilla kierroksilla, sillä on aivan mahtava motivaatio työskentelyyn. Pertti palkkautuu hyvin sekä leluilla, että ruualla, mutta pitää kuitenkin selkeästi enemmän lelupalkasta.

Päälajinamme ja oikeastaan ainoana tosissaan treenattuna lajinamme on agility. Pertti kilpailee 3-luokassa. Pertin vauhti radalla on todella kova, se suorittaa rataa suurella itsevarmuudella ja minun ei tarvitse kertoa sille, että kiihdytä vaan se kulkee kovaa myös kaukana ohjaajasta. Suurimpana haasteena minulla onkin ennakoida ohjausta riittävästi ja kertoa sille ajoissa mihin rata jatkuu. Ohjauksen onnistuessa Pertti kovasta vauhdista ja pitkästä laukasta huolimatta kääntyy todella nätisti.

Muina lajeinamme on olleet satunnaisesti treenattuna jälki sekä haku, niissäkin lajeissa Pertistä kyllä potentiaalia löytyisi, kun itselläni olisi vain mahdollisuus panostaa niihin enemmän.

Irti ollessaan Pertti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ainoastaan nuoret urokset voivat aiheuttaa jonkin verran kyräilyä alkuun, mutta kun tähän on puuttunut välittömästi, niin metsälenkitkin ovat sujuneet ongelmitta. Vanhempien urosten sekä ylipäätään narttujen kanssa Pertti on hyvin kilttiä poikaa. Pentuihin Pertti suhtautuu kiinnostuneesti ja rauhoittaa käytöstään niiden seurassa. Pertin hihnakäytöksessä vieraiden koirien ohittamisessa on ollut hieman ongelmia, kun minulla on molemmat koirat mukana. Kun ihminen hihnan päässä vaihtuu, niin käytös muuttuu oikein mallikelpoiseksi, joten uskoisin ongelman syyn olevan siellä hihnan päässä eikä koirassa. Pertti elää samassa taloudessa vanhemman nartun kanssa."

Pertti on intervariaatiopentueesta. Pertin isä on sveitsistä tuotu käyttölinjainen tervuerenuros Yava du Chateau Royal, joka polveutuu menestyneistä ranskalaisista käyttötervuerenlinjoista. "Yava" on kilpaillut haussa, agilityssa ja tokossa ja sen sukulaisissa on eri harrastuslajeissa kunnostautuneita koiria. Yavalla on yhteensä kaksi pentuetta.

Pertin emä groenendael Valkohampaan Au-Au on Suomen käyttövalio hausta ja kilpailee myös agilityssa, sekä tokossa. Myös "Nakun" suvussa on eri harrastuslajeissa menestyneitä koiria.


Pertilla on neljä pentuesisarusta (pentueessa kaksi groenendaelia ja kolme tervuerenia), jotka ovat aloittaneet kisauriaan menestyksekkäästi eri lajeissa (toko, agility, haku).

VIDEOITA PERTISTÄ:
Pertti kisoissa, maxi3
Pertti kisoissa, maxi3
Pertti agilitytreeneissä
Pertti kisoissa, maxi2
Pertti leikkii maalimiehen kanssa, 1 v.
Pertti pentutreeniä 6kk iässä


FI TVA HK3 JK2 BH Sonata A av Thargelion "Kirma"
Synt. 18.03.2013
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: SP0 LTV0 VA0
Olkanivelet : Terveet
Silmät : Terveet (05/16)
Purenta : Saksipurenta, kaikki hampaat

Kirma KoiraNetissä


Kirma on 3,5 vuotias Norjasta tuotu sekalinjainen groenendaelnarttu (59cm , 21kg). Se on perusolemukseltaan rauhallinen ja tasapainoinen koira. Kirma on arjessa helppo ja sen kanssa on vaivatonta liikkua missä tahansa. Se on äänivarma, eikä arastele erilaisia pintoja. Kirma on ihmisiä kohtaan ystävällinen ja tulee juttuun toisten koirien kanssa. Se on elänyt sekä kolmen nartun laumassa, että nyt ainoana koirana.

Kirman kanssa on ilo harrastaa, sillä se on innokas, erittäin keskittymiskykyinen ja jaksaa työskennellä pitkään. Se rakastaa leikkimistä, taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy. Kirma on myös ahne. Ohjaajalta tulevat kehut saavat Kirman silmät loistamaan ja se haluaa tehdä ohjaajan kanssa töitä.

Kirman kanssa treenataan useampaa lajia ja se on ollut varsin helposti koulutettavissa. :
PK-haku on "päälajimme" ja syksyllä 2015 kävimme suorittamassa alokas- ja avoimen luokan. Tällä hetkellä Kirma kilpailee voittajaluokassa ja sillä on jo 2x 1-tulos. Kirma tuntuu olevan myös luontainen jäljestäjä. Pentukesän peltotreenien jälkeen olemme treenanneet jälkeä hyvin harvakseltaan, mutta nyt kesällä treenattiin metsäjälkeäkin jonkin verran ja käytiin kokeissa hakemassa JK1- ja JK2-koulutustunnukset.
Tokossa Kirma on Suomen tottelevaisuusvalio ja haun lisäksi toko onkin meidän toinen päälajimme. Tokokoirana Kirma on vikkelä ja kevyt ohjattava. Se kestää treenaamista ja toistoja erinomaisesti, eikä ole häiriöille herkkä. Keväällä 2015 olimme edustamassa Suomea FMBB-joukkueessa voittajaluokassa (sij. 4). Tänä vuonna saimme osallistumisoikeuden tokon SM-kisoihin.
Agilitya harrastamme "siinä sivussa", eli talvisin, kun aikaa jää maastolajeilta. Kirma kilpailee 3-luokassa ja on kuuliainen ja nopea koira. Sillä on yksi kiinnitys agilityvalion arvoon (1xsert-A) ja osallistuimme vuoden 2016 SM-kisoihin.

Kirma on perusterve koira.

Kirma itse on mielenkiintoisesta pentueesta. Sen isä, norjalainen Chac Mool C. av Nangijala kilpaili 90-luvulla menestyksekkäästi hakukokeessa (N&S KVA) voittaen Norjan mestaruuden sekä Pohjoismaiden mestaruuden. NOM-kokeen voittaessaan Chac oli 11,5-vuotias. Chac oli myös Norjan ja Ruotsin tottelevaisuusvalio. Myös Chacin veli Kukulkan C. av Nangijala oli käyttö- ja tottelevaisuusvalio.

Kirman emä Fuscienne des Fees d'Ebene on Ranskasta Norjaan viety, intervariaatioyhdistelmästä syntynyt vietikäs ja tasapainoinen sekalinjainen narttu. Sen sisarukset ovat kilpailleet agilityssa ja ring-lajeissa.

Kirmalla on 7 sisarusta (viisi groenendaelia, kaksi tervuerenia), joista osa harrastaa pk-lajeja, agilitya, tokoa, rally-tokoa.

VIDEOITA KIRMASTA
Kirman pentutreeniä
Kirma seuraa 1,5v
Hakukokeen tottis 2,5v
agility, pentutreeniä
agilitykisoissa
Toko, piirinmestaruuskoe 2016

Yhdistelmän sukutaulu KoiraNetissä


Yhdistelmän tavoitteena on saada aikaan vanhempiensa kaltaisia reippaita, sosiaalisia, hyvällä moottorilla varustettuja työskentelyhaluisia koiria, jotka soveltuvat hyvin eri harrastuslajeihin ja joiden kanssa on mukava elää myös arjessa.

Koska odotetan yhdistelmästä varsin toimeliaita ja energisiä koiria, ne myydään ainoastaan aktiivisiin koteihin, rakastetuiksi perheenjäseniksi ja harrastuskavereiksi.


Meillä pennut kasvavat sisällä kotona ja tottuvat normaaliin elämään ja ääniin jo pienestä pitäen. Niiden kanssa touhutaan ja leikitään ja niille tarjotaan erilaisia virikkeitä, jotta ne saisivat mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämäänsä. Pennut luovutetaan uuteen kotiin aikaisintaan 7 viikon iässä madotettuna, tunnistusmerkittyinä, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröitynä.
Kasvattajana haluan mielelläni olla mukana pentujen elämässä, kuulumisia kuullen ja tarvittaessa apuja ja neuvoja antaen.Mikäli kiinnostuit yhdistelmästä, ota yhteyttä. Kerron mielelläni lisää.

Heidi Kailio p. 0443305359
hkailio (at) hotmail.com